کالای استوک (دست دوم) چیست؟
سیستم حسابداری سازمان ها و شرکت ها و یا حتی ادارات دولتی کشورهای پیشرفته به گونه ایست که برای کالاهای مصرفی می بایست یک ضریب استهلاک را در سیستم ثبت کنند تا در محاسبات سود و زیان شرکت در هر سال، آن ضریب در قیمت کالا ضرب شده و به هزینه ها اضافه شده و در نهایت پس از چند سال ارزش کالا در سیستم مالی صفر می گردد. مثال: فرض کنیم یک شرکت ۱۰۰ عدد مانیتور خریداری کرده است، حسابداری آن کالا را در بخش اموال با قیمت خریداری شده و ضریب استهلاک ۳۳ درصد ثبت می کند، در انتهای اولین سال مالی ارزش گذاری این کالا در سیستم اموال ۳۳ درصد کاهش یافته و به هزینه ها اضافه می شود و بدین ترتیب بعد از ۳ سال ارزش این کالا برای شرکت صفر می شود و مبلغ آن به قیمت تمام شده حسابداری اضافه شده است.
در کشورهایی مثل ایران این کالاها پس اتمام استهلاک مجددا بررسی قیمت شده و با قیمت گذاری و ضریب استهلاک جدید به سیستم اموال بر می گردد تا زمانی که کلا غیر قابل استفاده گردد. اما در کشورهای پیشرفته شرکت ها موظف هستند تمام این کالا ها را حتی با وجود اینکه در شرایط ایده الی قرار دارند از طریق مزایده بفروشند و کالاهای به روز تر و نو را جایگزین نمایند تا چرخه اقتصادی کشورشان به حرکت بیفتد.
اینگونه کالاها که اصطلاحا در ایران به نام استوک شناخته می شوند در واقع کالاهای استفاده شده در شرکتها می باشند که عمدتا از نوع گرید صنعتی می باشند و با توجه به کیفیت نسبتا خوب گریدهای صنعتی با قیمت های بسیار مناسبی در کشورهای جهان سوم و در حال توسعه توزیع می شوند.
دیدگاهتان را بنویسید